Noi colonii de pinguini imperiali au fost descoperite din satelit. E ilar ce le-a dat de gol prezența

Noi colonii de pinguini imperiali au fost descoperite din satelit. E ilar ce le-a dat de gol prezența

Imagini obţinute din satelit au dezvăluit că în Antarctica există mai multe colonii de pinguini imperiali decât se estima până acum. Concret, nu mai puțin de 11 noi colonii au fost găsite.

Ce le-a dat de gol în imaginile transmise de satelitul Sentinel-2, analizate de oamenii de știință? Grămezile de excremente, vizibile ca niște uriașe pete chiar din spațiu, arată IFL Science.

Studiul, publicat de Remote Sensing in Ecology and Conversation, arată că pe linia de coastă a Antarcticii există cu aproape 20% mai multe colonii de pinguini imperiali decât se credea până acum.

ADVERTISING

Trei dintre cele 11 colonii nou descoperite fuseseră deja identificate, dar fără să fi fost confirmate.

"Dar, deşi este o veste bună, coloniile sunt mici şi ridică populaţia generală doar cu 5-10 procente, până la puţin peste o jumătate de milion de pinguini sau aproximativ 265.500-278.500 de cupluri reproducătoare", a declarat autorul studiului, dr. Peter Fretwell, geograf în cadrul British Antarctic Survey (BAS).

Citește și Cum a salvat un supermarket pinguinii de la o grădină zoo

Bazându-se pe noile date ştiinţifice, oamenii de ştiinţă estimează că în toată Antarctica există 61 de colonii de pinguini imperiali.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studierea pinguinilor fără ajutorul imaginilor din satelit este extrem de dificilă, deoarece aceste păsări trăiesc în zone izolate şi foarte greu accesibile, unde temperaturile scad sub valoarea de -50 de grade Celsius, arată și BBC.

Pinguinul imperial este cel mai mare dintre speciile de pinguini, dar este foarte vulnerabil la încălzirea globală, care provoacă topirea habitatului său natural. Populaţiile sale, endemice pentru Antarctica, ar putea să scadă cu 70% până la sfârşitul acestui secol, spun experții.

ADVERTISING

Vezi și Urșii panda au fost salvați, dar cu ce costuri... Plătesc alte specii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇