Sri Lanka va interzice importurile de produse din plastic pentru a-şi proteja elefanţii

Sri Lanka va interzice importurile de produse din plastic pentru a-şi proteja elefanţii

Sri Lanka va interzice importul de produse din plastic pentru a-şi proteja populaţia de elefanţi sălbatici şi de cerbi, multe dintre aceste animale murind după ce consumă deşeuri, a anunţat vineri ministrul mediului.

Deşeurile din plastic reprezintă o cauză majoră a mortalităţii elefanţilor din Sri Lanka. După autopsii, în stomacurile unor elefanţi care au căutat hrană în zone unde sunt aruncate deşeuri s-au găsit kilograme de plastic.

Tratament neobișnuit pentru stres la un elefant de la zoo din Varșovia. Ce va primi Fredzia

ADVERTISING

Legiuitorii din Sri Lanka au pregătit o lege pentru a pune capăt importului de produse din plastic care ajung apoi aruncate în gropile de gunoi, conform ministrului Mediului, Mahinda Amaraweera. Această lege va fi prezentată în lunile următoare, conform oficialilor.

"Plasticul provoacă pagube incalculabile faunei noastre, elefanţilor, cerbilor şi altor animale", a declarat Mahinda Amaraweera pentru AFP.

O ciudată specie înrudită cu elefantul, dar minusculă cât un șoarece, a fost redescoperită, după 50 de ani

ADVERTISING

Sri Lanka a interzis deja din 2017 fabricarea sau importurile de plastic non-biodegradabil destinat ambalării alimentelor şi producerii de pungi din plastic.

Ministrul a indicat că măsurile vizate, care se referă în principal la jucării şi ustensile de bucătărie, vor fi extinse şi la producţia locală, fără a preciza calendarul de aplicare.

Sute de elefanți au murit în Botswana și acum se știe și motivul

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇