Sute de elefanți au murit în Botswana și acum se știe și motivul

Sute de elefanți au murit în Botswana și acum se știe și motivul

Cel puțin 300 de elefanți din Botswana au fost găsiți morți începând cu luna martie a acestui an. De atunci, autoritățile au cercetat toate pistele, încercând să afle ce i-a ucis și cred că au ajuns la o concluzie.

Potrivit șefului Departamentului Faunei sălbatice și al Parcurilor, Cyril Taolo, elefanții morți în faimoasa Deltă Okavango din Botswana au sfârșit cel mai probabil din cauza toxinelor naturale, arată Science Alert.

Țara sud-africană fără ieșire la mare are cea mai mare populație de elefanți din lume, estimată la circa 130.000 de exemplare. Chiar și așa, găsirea rămășițelor celor 300 de elefanți a fost o tragedie.

ADVERTISING

Autoritățile au exclus otrăvirea elefanților cu antrax, precum și braconajul, întrucât colții de fildeș au fost găsiți intacți.

Testele preliminare efectuate până acum în diferite țări nu au fost prea concludente și multe sunt încă în derulare, a declarat Cyril Taolo.

Acesta a precizat, în baza unor rezultate preliminare pe care le-a primit, că potențiala cauză a morții elefanților ar fi „toxinele produse în mod natural”.

El a explicat că unele bacterii pot produce otravă în mod natural, în special în apa stătută.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decesele elefanților au fost semnalate pentru prima dată de o organizație caritabilă de conservare a vieții sălbatice, Elephants Without Borders (EWB), al cărei raport confidențial despre 356 de elefanți morți a apărut în presă la începutul lunii iulie. Guvernul a raportat însă că 281 de elefanți au murit.

Sute de elefanţi au fost descoperiţi morţi. Specialiști: Posibil să fie Covid-19

Elefanții din raportul EWB muriseră în zonă de aproximativ trei luni, fiind masculi și femele de diferite vârste.

Câțiva dintre elefanții vii păreau slabi, letargici și lipsiți de vlagă, iar unii dintre ei prezentau semne de dezorientare, dificultăți la mers sau șchiopătau, se arată în raportul EWB.

ADVERTISING

Citește și Pui gemeni de elefant, premieră în Sri Lanka! (Video) De ce se nasc atât de rar


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇