Pui gemeni de elefant, premieră în Sri Lanka! (Video) De ce se nasc atât de rar

Pui gemeni de elefant, premieră în Sri Lanka! (Video) De ce se nasc atât de rar

Doi pui gemeni de elefant au fost zăriți în parcul național din Sri Lanka, au confirmat autoritățile. E prima oară când în Sri Lanka se nasc pui gemeni de elefant, o raritate în sine în rândul acestei specii.

Cei doi, care nu au mai mult de trei – patru săptămâni, au fost văzuți sugând de la aceeași mamă, săptămâna aceasta, în Minneriya National Park, arată IFL Science.

first twin baby elephants recorded in sri lanka #babyelephants #twins #minneriya

Pentru că nașterea unor gemeni, la această specie, este atât de rară - se întâmplă în mai puțin de 1% din cazuri - inițial s-a crezut că unul dintre elefanți își confundă mama. Puii au fost însă observați timp de mai multe zile și a devenit clar că ambii sunt puii aceleiași femele. Sigur, urmează teste ADN care să certifice acest lucru.

ADVERTISING

Nu se știe de ce sarcina multiplă este atât de rară în rândul efenților, dar se știe că puii sunt dependenți complet de mama lor în primii 3 - 5 ani. Se nasc cu circa 100 de kilograme și beau zilnic 11,4 litri de lapte.

La 4 luni, încep să guste hrană solidă, dar pentru că nu-și pot controla trompa, nu se vor hrăni singuri decât de la 6 - 8 luni. În orice caz, vor fi alăptați de mama lor timp de 2 ani.

Energia de care are nevoie o femelă pentru un singur pui este imensă, cu atât mai mult pentru doi. De aceea, în marea majoritate a cazurilor, doar unul dintre pui ajunge la maturitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și Sute de elefanţi au fost descoperiţi morţi. Specialiști: Posibil să fie Covid-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇