Roverul Perseverance a făcut o descoperire „total neașteptată” pe Marte

Roverul Perseverance a făcut o descoperire „total neașteptată” pe Marte

Roverul Perseverance e de 10 luni pe Marte și tocmai a făcut o descoperire care încinge imaginația oamenilor de știință.

A descoperit (din nou) materie organică, anunță IFL Science.

Fragmentele de rocă pe care Perseverance le-a prelevat până acum arată că acestea au interacționat cu apa de mai multe ori, iar unele dintre ele includ molecule organice.

Aceste descoperiri ar putea ajuta oamenii de știință să creeze o cronologie precisă a evenimentelor care au avut loc în craterul Jezero, locul unui lac antic, și să le extindă la istoria planetei.

ADVERTISING

Mai mult, însă, ar putea răspunde întrebării dacă pe Marte există viață, din moment ce materia organică este de obicei produsă de procesele care au loc în interiorul organismelor vii. La fel de adevărat este însă faptul că această materie organică poate să nu fie rezultată din reacții chimice ale unor organisme aflate în viață.

Cu alte cuvinte, această materie organică poate ”trăda” sau nu viața de pe planeta roșie. Vom ști doar după ce mostrele vor ajunge să fie analizate pe Pământ, a explicat Luther Beegle, din partea Jet Propulsion Laboratory, aparținând NASA.

Spanning the Delta of Mars’ Jezero Crater (video)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇