Oamenii ar fi ajuns în Americi cu 20.000 de ani mai devreme decât s-a crezut!

Oamenii ar fi ajuns în Americi cu 20.000 de ani mai devreme decât s-a crezut!

Peștera Coxcatlan din Valea Tehuacan a Mexicului este o adevărată capsulă a timpului. Podeaua sa prăfuită este o veritabilă carte de istorie, dezvăluind hrana și tehnologia folosită timp de mii de ani de cei care și-au găsit adăpost aici.

Săpăturile efectuate de către arheologii din SUA și Mexic și tehnicile avansate de datare indică o prezență umană în zonă cu 33.000 de ani în urmă.

Asta înseamnă cu aproximativ 20.000 de ani mai devreme decât sugerează dovezile acceptate în acest moment de comunitatea științifică, după cum relatează Science Alert.

ADVERTISING

Citește și Arheologii au secvențiat cel mai vechi ADN de Neanderthal din Europa Centrală și de Est

Valea Tehuacan-Cuicatlan din sudul Mexicului face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Nu este doar un loc cu o biodiversitate uriașă, dar climatul său arid a păstrat urme ale prezenței umane timp de mii de ani, astfel că este o destinație prețioasă pentru cercetătorii interesați de răspândirea speciei noastre în Lumea Nouă.

„Modificarea cronologiei sosirii oamenilor în America de Nord în urmă cu peste 30.000 de ani în urmă ar însemna că oamenii se aflau deja în America de Nord înainte de Ultimul Maxim Glaciar, atunci când era glaciară trecea prin cea mai gravă perioadă”, a declarat Andrew Somerville, arheolog la Universitatea de Stat din Iowa, SUA.

ADVERTISING

Vezi și Aceasta este cea mai veche peșteră locuită continuu de strămoșii noștri, descoperită până acum


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇