O bucată de ciment a fost găsită în inima unui bărbat. Cum a fost posibil așa ceva

O bucată de ciment a fost găsită în inima unui bărbat. Cum a fost posibil așa ceva

Un bărbat care se plângea de dureri în piept și dificultăți de respirație a fost operat și mare a fost uimirea medicilor când au găsit în inima lui o bucată de ciment de 10 centimetri.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a ajuns la spital după două zile de agonie, se arată în raportul cercetătorilor de la Școala de Medicină a Universității Yale, publicat în Jurnalul de Medicina din New England.

Cu o săptămână mai devreme, bărbatul suferise o intervenție la coloana vertebrală, pentru a trata o vertebră ruptă, survenită ca urmare a osteoporozei sau a slăbirii oaselor.

ADVERTISING

Bărbatului i s-a făcut o cifoplastie, o procedură prin care medicii injectează un tip de ciment special în vertebră, ca să o ridice la înălțimea corespunzătoare și să o împiedice să mai cadă, după cum au explicat medicii de la Universitatea Johns Hopkins, conform Live Science.

Procedura a decurs bine, dar bărbatul a avut ghinionul să se numere printre cei 2% dintre pacienți care au parte de complicații. Riscul, în astfel de cazuri, este ca cimentul să se scurgă din os în alte zone, ceea ce poate provoca blocarea unui vas de sânge. Exact asta s-a întâmplat în cazul său.

ADVERTISING

Citește și Un bărbat a ajuns la spital, cu o mahmureală cruntă și reacție alergică de la dezinfectantul de mâini. Nu, nu l-a băut!

Cimentul s-a scurs din os în vene, unde s-a întărit, ajungând la inimă, au explicat cercetătorii.

Bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă de urgență și, din fericire, acum e în afara oricărui pericol, recuperându-se deja complet.

Vezi și Cazul neobișnuit al unui tânăr: A înghițit un ac care a ajuns din stomac direct în inimă

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇