A fost descoperit „mormântul lui Cerber”, vechi de 2.000 de ani, cu fresce uimitoare (Video)

A fost descoperit „mormântul lui Cerber”, vechi de 2.000 de ani, cu fresce uimitoare (Video)

Un mormânt despre care se crede că ar fi vechi de 2.000 de ani, bogat ornamentat cu fresce reprezentând personaje mitologice, a fost descoperit în Giugliano, Campania, lângă Napoli, în Italia.

Cripta, extrem de bine conservată, a fost găsită într-o zonă de teren cultivată, unde se pregăteau niște lucrări la sistemul de alimentare cu apă a orașului. Înainte de acestea, arheologii au cercetat zona și au avut surpriza vieții lor, scrie Euronews.

În interiorul cavoului arheologii au fost întâmpinați de fresce reprezentând personaje mitologice, printre care Cerber, un câine monstruos cu trei capete, care păzește intrarea în Infern.

ADVERTISING

Conform mitologiei grecești, Cerber permitea doar sufletelor morților să intre în Infern, veghind ca nimeni să nu mai iasă, împiedicând astfel întoarcerea lor în lumea celor vii.

Pe pereții mormântului din vremea Imperiului Roman sunt reprezentate și alte personaje mitologice, iar desenele s-au păstrat neașteptat de bine. „Să găsești așa ceva nu se întâmplă în fiecare zi!”, a declarat arheologul Valentina Russo, care a participat la săpături.

Cripta nu a fost dezgropată în totalitate, așa că arheologii se așteaptă și la alte surprize.

Tomb Of Cerberus Dicovered in Italy #archeology #tombofcerberus #greekmythology

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇