Măgarii și caii sălbatici fac ceva esențial pentru ecosisteme și biodiversitate

Măgarii și caii sălbatici fac ceva esențial pentru ecosisteme și biodiversitate

Măgarii și caii nu sunt animale care să depindă de om, câtă vreme vorbim despre exemplarele sălbatice. (Mai) Există suficiente exemplare în sălbăticie, iar acestea nu numai că nu au nicio problemă în a trăi independent, dar ajută, fără să vrea, și alte specii, au descoperit oamenii de știință.

Când rămân fără apă, mai ales în verile toride, pur și simplu sapă fântâni. Se adapă și le lasă în urmă, acestea fiind folosite de alte animale însetate, au descoperit oamenii de știință, care au studiat astfel de exemplare din deșertul Sonoran, din America de Nord.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De fapt, aceste fântâni le-au atras atenția și ulterior au găsit și făptașii, se arată într-un raport publicat de jurnalul Science, citat de IFL Science.

În acest deșert, apa poate fi găsită la o adâncime de 2 metri, iar caii și măgarii sunt capabili să sape pentru a ajunge la ea. După plecarea lor, oamenii de știință au numărat, în medie, 57 de vertebrate care au folosit aceste fântâni, de la veverițe până la un urs brun.

Însă aceste fântâni devin adevărate oaze de viață, tot felul de plante apărând și prosperând lângă ele.

Se discută deja despre introducerea de cai și măgari în zonele aride, pentru a ajuta toate formele de viață din zonă, dar ideea este doar studiată în prezent.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!