Femelele broaște „fac pe mortul” pentru a scăpa de pretendenții nedoriți

Femelele broaște „fac pe mortul” pentru a scăpa de pretendenții nedoriți

Atunci când vine vorba de evitarea atenției masculine nedorite, femelele diferitelor specii recurg la tot felul de strategii. De exemplu, oamenii de știință au descoperit că unele broaște se prefac moarte.

O echipă de cercetători din Germania a făcut o serie de experimente, anunțând că descoperirile aduc o nouă perspectivă asupra broaștei comune europene.

„Anterior, se credea că femelele nu sunt capabile să aleagă sau să se apere de constrângerile masculine. Dar femelele (…) nu sunt pasive, așa cum se credea până acum”, a explicat unul dintre autorii studiului, dr. Carolin Dittrich, de la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin, conform The Guardian.

ADVERTISING

Experimentele puse la cale de cercetători au arătat că 83% dintre femele au încercat să-și rotească corpul atunci când partenerul nedorit s-a apropiat.

Totodată, a mai fost observată starea de rigiditate: brațele și picioarele întinse într-o poziție care este similară cu „a face pe mortul”. Aceasta strategie a apărut la 33% dintre femelele luate în vizor de masculi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇