Craniul unei imense creaturi a ajuns la mal, în New Jersey

Craniul unei imense creaturi a ajuns la mal, în New Jersey

După o furtună care a afectat orașul american New Jersey, autoritățile au fost chemate să ridice un imens craniu adus la mal de către valuri.

Nici măcar specialiștii New Jersey Department of Environmental Protection nu au știu cu ce au de-a face, așa că au cerut ajutorul publicului, postând pe Twitter craniul imens.

Cei mai mulți au fost de părere că acesta aparținea unei imense păsări, poate chiar unui pelican gigantic (chiar dacă astfel de păsări nu au ce căuta în zonă).

Citește și În apele Australiei a trăit o creatură absolut înfricoșătoare. Azi e mică și veninoasă, dar în Paleozoic avea 2,5 metri!

ADVERTISING

Până la urmă, fotografiile au fost studiate de către specialiști, iar Joy Reidenberg, biolog specializat în mamifere marine, a certificat faptul că craniul aparține unei balene din specia Balaenoptera acutorostrata, arată IFL Ssience.

Cea mai mică dintre balene, și aceasta măsoară însă 10,7 metri și peste 9.000 de kilograme. Se hrănesc filtrând apa, putând să-și deschidă botul la 90 de grade. Însă pot deveni ușor masă pentru balenele ucigașe, care au o slăbiciune pentru acestea.

Vezi și Creaturile din Cambrian care schimbau, într-o viață, și 28 de exoschelete. Creșteau mai ales la maturitate

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇