Cele mai apropiate imagini cu Soarele realizate vreodată

Cele mai apropiate imagini cu Soarele realizate vreodată

În iunie, Solar Orbiter, aparținând Stației Spațiale Europene, a surprins primele sale imagini cu Soarele. În sfârșit, acestea au fost făcute publice. Nu sunt niște imagini oarecare, ci cele mai apropiate cu astrul pe care oamenii au reușit vreodată să le surprindă.

Conform IFL Science, acestea au fost surprinse de la ”numai” 77 de milioane de kilometri depărtare față de stea.

”Nicio altă imagine cu soarele nu a mai fost surprinsă de la așa o mică distanță, iar nivelul detaliilor pe care le oferă este impresionant”, a declarat dr. David Long, de la UCL Mullard Space Science Laboratory, din Marea Britanie, care monitorizează activitatea Solar Orbiter.

Instrumentul ESA, aflat acum în teste, va ajunge în noiembrie, anul viitor, la o distanță de doar 42,5 milioane de kilometri de Soare, o nouă premieră.

ADVERTISING

”Sunt doar primele imagini și deja vedem noi fenomene interesante, a explicat un alt om de știință implicat în proiect, Daniel Müller. ”Chiar nu ne așteptam la asemenea rezultate minunate chiar de la început”, a mai spus acesta.

Totuși, imaginile cu Soarele nu sunt de cea mai înaltă rezoluție de până acum. Acelea au fost obținute de un telescop din Hawaii, tot anul acesta.

Misiunea de față își propune ca, pe parcursul mai multor ani, să studieze Soarele așa cum nu a fost posibil până acum, inclusiv să furnizeze primele imagini ale polilor astrului.

ADVERTISING

Citește și alte articole interesante de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇