Banii în cuplu. Cum procedezi ca să fii fericit

Banii în cuplu. Cum procedezi ca să fii fericit

Cuplurile căsătorite în care cei doi soți au conturile bancare comune sunt mult mai fericite decât cele care își țin banii separat, relevă un studiu recent realizat în SUA.

Oamenii de știință de la Universitatea din Indiana, SUA, au testat această ipoteză în cadrul unui studiu realizat pe 230 de cupluri recent căsătorite și monitorizate timp de doi ani și concluzia a fost clară: cei care aveau conturi bancare comune erau mai fericiți în general și se certau mai puțin din cauza banilor.

Explicația ar fi simplă: transparența și sentimentul de siguranță pe care îl oferă un partener celuilalt, după cum se arată într-un raport citat de Science Blog.

ADVERTISING

În plus, potrivit profesorului universitar Jenny Olson, implicat în studiu, partenerii se simțeau mai „în control” când venea vorba despre finanțele cuplului și mai pozitivi în general, trăind senzația de „suntem împreună în asta”.

De menționat e faptul că veniturile medii ale cuplurilor erau în jur de 50.000 de dolari anual, adică nu o sumă foarte mare pentru un cuplu american.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇