3 aspecte esențiale pentru consolidarea intimității în cuplu

3 aspecte esențiale pentru consolidarea intimității în cuplu

Intimitatea într-un cuplu se referă în general la apropiere, dar este foarte important să reținem faptul că nu doar cea de natură sexuală este de dorit. Adevărul este că intimitatea fizică este poate cel mai ușor de obținut, dar nu va fi suficientă pentru a întreține o relație. Pentru o conexiune de durată este nevoie de asemenea de intimitate emoțională, spirituală, intelectuală și așa mai departe. În cele ce urmează poți afla cum poți consolida toate aceste tipuri de intimitate! 

Sexul nu este singurul mod prin care poți obține intimitate fizică 

Probabil că te gândești destul de des cum să reziști mai mult în pat, dar noi te sfătuim să iei în calcul și ce faci înainte sau după actul sexual. Construirea intimității fizice este un proces care include îmbrățișările, atingerile tandre, sau chiar ținutul de mână pe stradă, toate astea fără a avea neapărat o conotație sexuală. 

ADVERTISING

Poate că aceste gesturi îți par mărunte sau chiar banale la prima vedere, dar ele te pot apropia mai mult de partener sau parteneră, iar conexiunea puternică pe care o veți stabili va îmbunătăți cu siguranță și viața sexuală. 

Activitățile comune întăresc intimitatea emoțională 

Să stai constant lipit de partener sau parteneră timp de 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, nu este sănătos, dar nici posibil, mai ales în ziua de azi. Cu alte cuvinte, ai nevoie inclusiv de timp petrecut cu propria persoană, timp în care să-ți cultivi doar relația ta cu tine. 

ADVERTISING

Desigur, asta nu înseamnă că cei doi parteneri trebuie să ducă vieți separate. Cel mai bine ar fi să găsiți un echilibru și să alegeți de comun acord experiențe pe care vreți să le trăiți la comun. O ieșire în oraș din când în când, o călătorie în weekend sau pur și simplu o dimineață în care gătiți împreună, toate aceste activități pot face minuni pentru relația voastră. Activitățile comune sunt de asemenea un prilej ideal pentru comunicare și pentru a descoperi mai multe despre partener/parteneră. 

ADVERTISING

Gestionarea matură a conflictelor poate salva relația

Dacă partenerul sau partenera ta simte că nu-și poate exprima liber/ă gândurile, atunci relația este sortită eșecului. De obicei asta se întâmplă atunci când cei doi nu știu cum să se certe constructiv și ajung să se rănească atunci când nu sunt de acord. 

De preferat ar fi să învățați să gestionați sănătos și matur orice tip de conflict. Deși cere antrenament, acest proces vă poate apropia foarte mult deoarece fiecare membru al cuplului se va simți ascultat și validat, indiferent ce are de spus. Așadar începe prin a asculta activ punctul de vedere al partenerului/partenerei și apoi explică-l pe al tău, neapărat cu calm. Evită să-ți jignești interlocutorul chiar dacă nu ești de acord cu el/ea. În timp, fiecare partener va prinde mai mult curaj să spună ce-i place și ce nu, iar amândoi vă veți simți cât se poate de confortabil în relația de cuplu. 

Aplică sfaturile de mai sus și cu siguranță vei începe să observi diverse schimbări.