Victorii ale Anonymous împotriva regimului de la Moscova: I-au piratat iahtul lui Putin și l-au trimis în iad

Victorii ale Anonymous împotriva regimului de la Moscova: I-au piratat iahtul lui Putin și l-au trimis în iad

Misterioșii hackeri Anonymous au sărit în apărerea Ucrainei și luptă împotriva Rusiei prin toate mijloacele.

În timp ce armata rusă înaintează prin țara vecină, pentru a cuceri orașele ucrainene, hackerii au repurtat victorii importante chiar la Moscova și în toată Rusia, pe frontul războiului cibernetic.

Despre ce este vorba? Rușii de rând nu știu ce se întâmplă în Ucraina și în lume, pentru că regimul lui Putin controlează foarte strict informațiile care ajung în țară. Nici despre tinerii lor soldați trimiși să invadeze țara vecină nu știu prea multe, iar cei de la Anonymous încearcă să facă lumină în această privință.

ADVERTISING

După ce au atacat și au scos temporar din funcțiune mai multe site-uri guvernamentale și organe de propagandă ale Moscovei, în ultimele zile, hackerii au reușit luni să pirateze agenția de presă TASS și publicațiile Izvestia, Fontaka, RBC și Kommersant. Ei au afișat pe aceste site-uri mesaje antirăzboi și prin care îl demască pe Putin.

„Nu vă mai trimiteți fiii și soții la moarte sigură. Putin ne obligă să mințim și ne pune pe toți în pericol. Am fost izolați de restul lumii, nu mai vindem petrol și gaze. În câțiva ani, vom ajunge ca în Coreea de Nord”, este mesajul transmis cetățenilor ruși.

De asemenea, în weekend, site-ul Dumei de Stat și cel al Ministerului Apărării au fost blocate temporar de un atac cibernetic, iar hackerii spun că au reușit să difuzeze imagini cu războiul din Ucraina și cântece patriotice ucrainene la posturi TV din Rusia - unde nu se dau știri despre război, ci seriale și emisiuni de divertisment.

În total, de sâmbătă până luni, hackerii susțin că au atacat peste 1.500 de site-uri ale instituțiilor de stat, site-uri de știri, ale băncilor și companiilor din Rusia, Belarus și Cecenia.

ADVERTISING

Însă știrea că ar amenința să scoată bani din băncile rusești a fost dezmințită categoric. ”Noi nu furăm banii oamenilor, atacăm doar autoritățile statului”, transmit ei.

Un moment de creativitate, din acest weekend: hackerii i-au schimbat iahtului de 100 de milioane de dolari deținut de Vladmir Putin indicativul, poziția pe hartă și destinația - i-au spus FCKPTN, au făcut să pară eșuat pe Insula Șerpilor, iar la destinație au trecut ”iad”.

Cine sunt acești războinici cibernetici? Este greu de zis, pentru că vorbim de persoane care se pot afla oriunde în lume, practic e vorba de oricine a răspuns apelului: ”Hackeri din toată lumea, atacați Rusia în numele Anonymous”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇