Un startup românesc, printre câștigătorii de la Cisco Global Problem Solver Challenge

Un startup românesc, printre câștigătorii de la Cisco Global Problem Solver Challenge

Startup-ul românesc .lumen se află printre câștigătorii Cisco Global Problem Solver Challenge 2021, o competiție destinată startup-urilor ce soluționează marile probleme ale lumii.

Startup-ul românesc se numără printre cei 20 de premianți din acest an. Premiul câștigat de .lumen este de 50.000 de dolari.

Conform unui comunicat remis SpotMedia.ro, 1.745 de startup-uri s-au înscris în această competiție.

„Este încă o victorie ce ne amintește de importanța lucrurilor pe care le construim. Fiecare minut petrecut de echipa .lumen este înspre a ajuta milioane de nevăzători ce încă nu au o soluție avansată de mobilitate”, a declarat Cornel Amariei, CEO .lumen, citat în comunicat.

dotLumen_CiscoBadge

Cu ce se ocupă .lumen

”.lumen este un startup românesc ce creează sisteme de asistență pentru nevăzători. În lume sunt peste 40 de milioane de nevăzători, și cu toate progresele tehnologiei, cea mai avansată soluție pentru mobilitatea lor a rămas câinele ghid.

ADVERTISING

Însă, din diverse probleme, există doar 28.000 câini ghizi la nivel mondial. .lumen produce o pereche de ochelari ce aduce aceleași beneficii precum un câine ghid, într-un pachet scalabil – o soluție pentru restul de 39.980.000 nevăzători ce nu beneficiază de un sistem avansat de mobilitate”, potrivit sursei citate.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇