Meta a lansat Threads. În doar 7 ore, rivala Twitter ajunsese la peste 10 milioane de utilizatori

Meta a lansat Threads. În doar 7 ore, rivala Twitter ajunsese la peste 10 milioane de utilizatori

Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a lansat pe 6 iulie noua rețea de socializare Threads, care va rivaliza cu Twitter.

Disponibilă pentru precomandă în Apple Store, noua reţea socială a ajuns în câteva ore la peste 10 milioane de utilizatori. Oamenii, în special cei care folosesc deja Instagram, par să fi luat cu asalt noua reţea socială Threads, lansată de Meta, care mai deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Mark Zuckerberg a stat joi cu ochii pe cifrele de trafic ale noii sale reţele sociale şi a anunţat deja depăşirea mai multor praguri de utilizare la fiecare câteva ore.

ADVERTISING

După primele două ore din momentul lansării, şeful Meta anunţa deja că peste 2 milioane de oameni au început să folosească Threads. Două ore mai târziu, Threads ajungea deja la 5 milioane de utilizatori. După şapte ore din momentul lansării, noua reţea socială trecea deja de pragul de 10 milioane de utilizatori.

Lansarea Threads survine la doar câteva zile după ce Elon Musk a anunțat că va limita numărul de mesaje pe care utilizatorii le pot vedea în fiecare zi pe Twitter, o decizie care a provocat nemulțumire. Miliardarul a explicat că a observat "niveluri extreme de ștergere a datelor și manipulare a sistemului".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Managementul lui Elon Musk la Twitter a fost pus sub semnul întrebării din cauza schimbărilor majore și adesea discutabile, precum și a întreruperilor frecvente, survenite după ce acesta a cumpărat platforma printr-un acord de 44 de miliarde de dolari din care a încercat să se retragă.

Sătui de atâtea schimbări implementate brutal, utilizatorii au devenit tot mai atrași de perspectiva unei migrări spre o aplicație alternativă. Însă, până acum, aceasta nu apăruse, iar situația era în avantajul Twitter:

ADVERTISING
  • Mastodon încă nu se poate compara cu interfața simplă și ușor de folosit a Twitter.
  • Hive Social nu are nucleul necesar de utilizatori pentru a se măsura cu Twitter.
  • BlueSky, aplicația cofondatorului Twitter Jack Dorsey, are o listă de așteptare masivă de solicitări, dar, deocamdată, puțini dintre solicitanți au primit acces.

Rețeaua Threads, lansată astăzi, este exact o clonă de Twitter, cu aceeaşi funcţionalitate şi acelaşi design, în mare. Postările, denumite Threads, sunt similare cu cele de pe Twitter, iar utilizatorii vor putea da like, să răspundă sau să reposteze și să distribuie postări. Ei vor putea și să limiteze audiența mesajelor lor.

Lipsesc, în momentul lansării, anumite facilităţi - nu pot fi puse hashtag-uri, iar funcţia de căutare merge doar pentru nume de utilizatori.

Însă Threads are un avantaj solid cu care va provoca Twitter: utilizatorii se pot înscrie în rețea cu contul din Instagram și pot găsi și urmări aceleași conturi pe care le urmăresc pe Instagram.

Noua platformă este, așadar, legată de Instagram, care are peste un miliard de conturi active în fiecare lună. Pentru acești utilizatori e foarte ușor să intre pe Threads fără să mai fie nevoiți să-și construiască de la zero o bază de urmăritori.

Noua reţea socială nu este disponibilă şi în Europa. Meta nu s-a grăbit să o lanseze aici, pentru a evita să intre din nou „în conflict” cu autorităţile europene care se ocupă de protecţia datelor.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇