Laptopul este conectat la priza dar nu se încarcă: Ce trebuie să faci

Laptopul este conectat la priza dar nu se încarcă: Ce trebuie să faci

În fiecare zi majoritatea persoanelor utilizează laptopul în scopuri personale, educaționale sau profesionale. Problemele apărute pot deranja sau chiar stagna fluxul de lucru, așadar notebook-ul ar trebui să funcționeze întotdeauna rapid și fluid, indiferent de activitățile desfășurate. Ce se întâmplă atunci când observi că mai ai 20% baterie, conectezi laptopul la priză, însă nu se întâmplă nimic?

Află de ce nu se încarcă laptopul tău chiar dacă este conectat la o sursă de curent. Descoperă  din informațiile următoare ce poți face atunci când notebook-ul este stricat, cablul de alimentare defect sau există probleme ale sistemului de electricitate!

ADVERTISING

Probleme software sau hardware ale laptopului

Dacă s-a stricat laptopul tău Toshiba, Acer, ASUS, Dell, Huawei, Apple sau alte branduri recunoscute, atunci această situație neplăcută poate fi efectul unor probleme de software sau hardware. Pentru a verifica dacă notebook-ul tău este defect încearcă următoarele idei, iar dacă niciuna dintre acestea nu funcționează, atunci apelează la un service de reparații laptop. 

  • Repornește laptopul. Cea mai simplă și rapidă metodă pentru a ajusta problema întâmpinată este cea de repornire a notebook-ului. Imediat după această acțiune, uită-te în bara de start pentru a vedea dacă laptopul tău se încarcă.
  • Placa de bază este defectă. Device-ul tău poate să nu se încarce din cauza unei defecțiuni la placa de bază, precum un cablu desprins sau chiar ars. De cele mai multe ori, atunci când întâmpini probleme la placa de bază este necesar să o înlocuiești; la notebook fiind dificil să o repari. 
  • Ventilatorul nu răcește. Bateria ar putea să nu se încarce din cauza ventilatoarelor defecte care nu recirculă aerul în interiorul laptopului. Ele pot fi schimbate cu unele noi.
  • Bateria este defectă. Atunci când notebook-ul tău nu încarcă, o altă problemă des întâlnită poate fi bateria defectă; aceasta neprimind curent. În cazul în care poate fi înlocuită, testează notebook-ul cu o altă componentă compatibilă.
  • Setări greșite ale bateriei. Laptopul poate să nu fie alimentat corect din cauza unor setări greșite ale bateriei; fiind necesară o recalibrare a acesteia. Situația se poate remedia printr-o rescriere de Bios sau cu anumite programe furnizate de producător.
ADVERTISING

Probleme cu cablul de alimentare

Dacă ai trecut prin toate sfaturile oferite anterior, însă laptopul nu se încarcă atunci când este conectat la priză, problema poate porni de la cablul de alimentare. Verifică foarte bine întregul încărcător pentru a vedea dacă este zgâriat sau fisurat. 

În cazul în care este format din două părți, atunci încearcă să le înlocuiești pe rând; s-ar putea ca una dintre ele să fie defectă. Niciuna dintre soluții nu a funcționat? Atunci testează alimentarea laptopului cu ajutorul unui cablu diferit, fie acesta nou achiziționat sau împrumutat.

Probleme cu sursa de curent

Un ultim lucru pe care să-l verifici înainte de a apela la un service de reparații este priza sau sistemul de curent. În primul rând, verifică dacă locuința ta beneficiază de curent în momentul respectiv, iar dacă acest lucru este pozitiv, atunci încearcă altă priză. 

ADVERTISING

Dacă ai încărcătorul conectat la un prelungitor, atunci alege priza de perete sau o altă sursă de electricitate. În cazul în care te afli într-un loc public, precum un local, întreabă personalul dacă prizele sunt funcționale.

În concluzie, există numeroase cauze pentru care laptopul tău nu se încarcă atunci când este conectat la priză, așa că încearcă metodele oferite, iar dacă niciuna dintre acestea nu funcționează, atunci este timpul să apelezi la o echipă de experți care să te ajute în cel mai scurt timp să soluționezi toate problemele întâmpinate!