Facebook lungeşte cablul submarin până în India. Va avea 45.000 km şi va duce Internetul la 3 miliarde de oameni

Facebook lungeşte cablul submarin până în India. Va avea 45.000 km şi va duce Internetul la 3 miliarde de oameni

Consorțiul de companii de telecomunicații susținut de Facebook a anunțat extinderea sistemului de cablu submarin de Internet pe care îl dezvoltă, care va fi cel mai lung de acest gen, cu o lungime de 45.000 de kilometri.

Cablul 2Africa, anunțat pentru prima oară de Facebook în 2020, ce trebuia să facă legătura între Europa și Africa, se va extinde acum și va ajunge și în Orientul Mijlociu și India, informează cnet.com.

Vicepreședintele Facebook pentru infrastructura de rețea, Kevin Salvadori, a scris, marți, într-o postare pe blog, că acest consorțiu, care include și operatorii Vodafone și Orange, se așteaptă ca rețeaua de cablu 2Africa să furnizeze conexiune pentru 3 miliarde de persoane sau aproximativ 36% din populația lumii.

ADVERTISING

Sistemul de cablu 2Africa a fost conceput inițial să pornească din Marea Britanie până pe întregul continent african, având o lungime de 37.000 de kilometri.

Dar extensia, denumită 2Africa Pearls, va ajunge în Golful Arabiei, până în Kuweit, și se va întinde peste Oceanul Indian până în India și Pakistan.

"Ultimele 18 luni au scos în evidență importanța conexiunii la Internet, deoarece miliarde de oameni din întreaga lume se bazează pe Internet pentru a lucra, a studia și pentru a rămâne conectați cu cei din jurul lor", a spus Salvadori.

ADVERTISING

„Continuăm să investim în cabluri submarine în Africa și nu numai, deoarece comunitățile și afacerile înfloresc atunci când există Internet accesibil pe scară largă”, a precizat el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇