Eficientizarea contabilității prin intermediul softului de contabilitate de tip ERP

Odată cu dezvoltarea companiei pe piața competițională, activitățile contabile devin din ce în ce mai greu de întreprins din cauza suprasolicitării umane. Capacitatea și productivitatea forței de muncă necesare scad, fluxul de numerar care intră și iese din companie devine fluctuant, concurența acerbă și prognozarea tendințelor de dezvoltare devin mai dificil de analizat.

Deși există o gamă variată de tehnici și modalități prin care poți atenua aceste impedimente, eficientizarea contabilității prin utilizarea unui program de automatizare este varianta ideală.

Ce reprezintă softul ERP

Softul ERP este o abreviere a denumirii în limba engleză „Enterprise Resource Planning” și în limba română „Planificarea Resurselor unei Organizații”. ERP este un program digital utilizat de toate tipurile de companii pentru a gestiona și integra mai eficient activitățile și procesele de afaceri. Modulele conținute de softul ERP au devenit foarte importante pentru succesul companiilor într-o lume modernă și inovativă, deoarece acestea le ajută să implementeze planul de planificare a fiecărei resursă (informațională, financiară, umană) prin integrarea tuturor părților esențiale pentru a-și derula activitatea dintr-o singură platformă.

ADVERTISING

Printre principalele procese de afaceri pe care le integrează și automatizează un sistem ERP, regăsim: planificarea, achiziționarea și controlul stocurilor, managementul lanțului de aprovizionare, vânzările, campaniile de marketing, finanțele și contabilitatea, resursele umane și multe altele.

Odată ce ai implementat un soft ERP în compania ta, acesta va permite diferitelor departamente să comunice mult mai eficient și să partajeze mai ușor informațiile cu restul companiei. Un sistem ERP este conceput pentru a colecta informații și date precise despre activitatea fiecărui departament, punând aceste rapoarte la dispoziția altor echipe, unde pot fi utilizate în mod productiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cum te ajută softul ERP pentru eficientizarea contabilității

Utilizarea unui soft de contabilitate de tipul ERP poate avea un impact pozitiv prin faptul că:

  • Reduce timpul petrecut de angajați în desfășurarea unor sarcini repetitive, consumatoare de energie. Cu cât softul ERP se adaptează la nevoile departamentului de contabilitate, cu atât scade numărul de acțiuni repetitive pe care angajații trebuie să le îndeplinească. Acest lucru reduce erorile umane legate de facturare, plăți sau de introducerea datelor;
  • Generează și rulează rapoarte precise. Softul ERP este bine cunoscut pentru caracteristica sa de a genera rapoarte de înaltă calitate, ajutând companiile să avanseze din punct de vedere financiar;
  • Asigură piste de audit adecvate. Urmărirea modificărilor nu a fost niciodată mai ușoară de când a fost implementat softul ERP. Când o persoană angajată modifică un set de informații oriunde în sistem, softul ERP le urmărește;
  • Stimulează eforturile de recuperare a datelor în cazul unor accidente sau fraude. Softul ERP pentru compatibilitate se bazează pe tehnologia de cloud prin care creează copii de rezerve pentru a păstra informațiile companiei în siguranță;
  • Calculează rapid și cu precizie fluxul de numerar. Softul ERP are un modul integrat destinat organizării în efectuarea plăților interne (salarii și taxe) și externe (furnizori, clienți), eliminând erorile umane care pot apărea în desfășurarea acestor activități.
ADVERTISING

Eficientizarea contabilității printr-un program digital a devenit necesară, având în vedere competiția rigidă din orice industrie și domeniu de activitate. Dacă nu te-ai gândit la acest lucru până acum, a venit momentul să implementezi un soft ERP în compania ta.