Cu robotul la tribunal: Aplicaţia care te ajută să contești amenda de circulație

Cu robotul la tribunal: Aplicaţia care te ajută să contești amenda de circulație

Sistemele cu inteligenţă artificială care “gândesc” independent şi îşi pot face update-uri sunt tot mai frecvent folosite în domeniul juridic, scrie BBC într-un articol dedicat “primului avocat robot din lume”.

Aşa îşi descrie Joshua Browder aplicaţia DoNotPay, care îi ajută pe utilizatori să redacteze diverse documente, cum ar fi o contestaţie pentru o amendă de circulaţie.

Oamenii pot formula plângerea cu propriile cuvinte, iar chatbotul cu care este prevăzută aplicaţia le va indica modul corect din punct de vedere juridic de a se exprima, explică tânărul de 24 de ani.

ADVERTISING

Browder a înfiinţat compania care dezvoltă aplicaţia în 2015, în Londra, pe când avea 18 ani şi căuta o modalitate de a contesta numeroasele amenzi pentru parcare pe care le adunase.

Aplicaţia a ajuns să fie folosită de utilizatori din Marea Britanie şi din SUA pentru tot felul de chestiuni: încasarea despăgubirilor de la asiguratori, solicitări de vize turistice, plângeri către autorităţile locale etc.

Între timp, sediul companiei a fost mutat în Silicon Valley, California.   

DoNotPay are în prezent 150.000 de abonaţi cu plată. Deşi are şi critici, care susţin că nu este suficient de exactă, aplicaţia a câştigat anul trecut un premiu din partea baroului american pentru creşterea accesului la servicii juridice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit lui Browder, rata de succes a aplicaţiei este de 80 la sută în general şi de 65 la sută pentru amenzile de parcare – deoarece „unii oameni sunt vinovaţi”.

C.S.

Citeşte şi: Roboţi ruseşti vor livra mâncare studenţilor din campusurile americane

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇