Roboţi ruseşti vor livra mâncare studenţilor din campusurile americane

Roboţi ruseşti vor livra mâncare studenţilor din campusurile americane

Roboţi fără şoferi ai companiei ruseşti Yandex vor livra mâncare studenţilor din campusuri ale unor colegii din Statele Unite.

Yandex şi compania de comenzi online GrubHub au semnat în acest sens un acord multianual, transmite Reuters.

Descrisă uneori ca Google din Rusia, Yandex oferă o serie de servicii, de la publicitate şi căutare pe Internet până la călătorii şi livrări de alimente.

Compania a început să testeze roboţi pentru livrări autonome în 2019, iar serviciul funcţionează deja în unele zone din centrul Moscovei şi în Ann Arbor, Michigan.

ADVERTISING

Yandex nu a dezvăluit condiţiile financiare ale parteneriatului.

"Suntem încântaţi să desfăşurăm zeci de rovere ale noastre, făcând pasul următor în comercializarea activă a tehnologiei noastre de conducere autonomă pe diferite pieţe din întreaga lume", a declarat Dmitri Polişciuk, CEO Yandex Self-Driving Group.

Roboţii pentru livrări ai Yandex se vor alătura platformei GrubHub, serviciul urmând să fie pus la dispoziţie în anumite campusuri universitare din această toamnă.

GrubHub este parteneră cu peste 250 de campusuri universitare din Statele Unite.

ADVERTISING

”În timp ce campusurile universitare sunt cunoscute pentru dificultatea de a circula cu maşini, mai ales în ceea ce priveşte livrările de alimente, roboţii Yandex accesează cu uşurinţă părţi ale campusurilor unde vehiculele nu au acces - eliminând în mod eficient un obstacol major cu care se confruntă universităţile atunci când implementează o nouă tehnologie”, a declarat Brian Madigan, vicepreşedinte al GrubHub.

Tehnologia din spatele roboţilor de livrare Yandex este aceeaşi care este folosită la maşinile sale cu conducere autonomă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇