Ce noutăți aduce seria iPhone 13 pe partea de multimedia

Ce noutăți aduce seria iPhone 13 pe partea de multimedia

iPhone 13 va reprezenta un upgrade minor, comparativ cu modelul anterior, motiv pentru care Apple încearcă să compenseze cu câteva îmbunătăţiri software în ceea ce priveşte captura video şi foto.

Conform surselor Bloomberg, seria de iPhone pe care Apple o va prezenta în toamnă, care, cel mai probabil, se va numi iPhone 13, va veni cu trei noi funcţii care vizează filmarea şi fotografiile.

Cele trei sunt “Cinematic Video”, captura video ProRes şi o serie de opţiuni noi în ceea ce priveşte prelucrarea fotografiilor.

ADVERTISING

Cinematic Video va fi noul mod de captură video, în formatul portret (cu telefonul ţinut vertical). Acesta va încerca să îmbunătăţească acest fel de filmări cu mai multe artificii tehnice, printre care blurarea fundalului.

ProRes este o facilitate care promite mai multă flexibilitate în editarea filmărilor. Din câte se pare, va fi corespondentul pentru video al funcţiei foto ProRAW de anul trecut.

În ceea ce priveşte prelucrarea fotografiilor, va exista un set de opţiuni de editare care va funcţiona într-un mod similar filtrelor, însă modificările nu se vor aplica în întregime imaginii, ci doar anumitor elemente, alese de utilizator.

ADVERTISING

Dincolo de îmbunătăţirile software, care, cel mai probabil, vor fi disponibile doar pe noua serie de iPhone-uri (chiar dacă ar putea fi implementate şi pe modelele mai vechi), acestea vor veni cu puține noutăţi.

În afara clasicului upgrade de chipset, iPhone 13 ar urma să aibă o rată de refresh de 120Hz. Noua serie va fi compusă din trei modele similare ca dimensiuni cu cele de anul trecut.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇