Vânzările de iPhone au crescut cu aproape 50% în trimestrul al treilea

Vânzările de iPhone au crescut cu aproape 50% în trimestrul al treilea

Apple a raportat marţi rezultate solide pentru trimestrul al treilea, depăşind cu mult aşteptările analiştilor. Toate produsele importante ale Apple au consemnat un avans al vânzărilor de peste 12%, în termeni anuali.

În cazul iProne-urilor creşterea a fost de aproape 50%, la 39,57 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Pe ansamblu, vânzările Apple au crescut cu 36%, comparativ cu trimestrul trei al anului trecut, la 81,41 miliarde de dolari.

Apple nu a publicat estimări trimestriale oficiale, pentru a şasea oară consecutiv, şi nu a mai făcut acest lucru de la începutul pandemiei de Covid-19.

Compania a avut rezultate trimestriale bune şi în regiunea Greater China, care include şi operaţiunile din Taiwan şi Hong Kong.

Astfel, Apple a raportat vânzări de 14,76 de miliarde de dolari în regiune, în urcare cu 58% faţă de intervalul similar al anului trecut.

În regiunea Americilor, vânzările Apple au avansat cu aproape 33%, la 39,57 miliarde de dolari, dar compania a beneficiat de pe urma muncii la  domiciliu şi a cursurilor de la distanţă, care au dus la creşterea vânzărilor de computere premium.

Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇