Facebook și-a lansat serviciul de jocuri pe dispozitivele Apple

Facebook și-a lansat serviciul de jocuri pe dispozitivele Apple

Serviciul de jocuri al Facebook este disponibil în cadrul ecosistemului Apple, sub forma unei aplicaţii web.

Facebook anunţă disponibilitatea serviciului său de gaming pe dispozitivele Apple, serviciul fiind proiectat şi dezvoltat conform regulilor impuse de producătorul iPhone-ului.

Astfel, ca şi Microsoft sau Amazon, Facebook a trebuit să se conformeze şi să-şi lanseze serviciul sub forma unei aplicaţii web, disponibile în browser-ele web, în locul unei aplicaţii tradiţionale, ce putea fi descărcată din App Store.

Regulile Apple presupun ca fiecare joc să fie verificat şi descărcat prin App Store, ceea ce face imposibilă existenţa unui serviciu de jocuri care ar trebui să livreze prin streaming, nu prin download, jocurile.

Astfel, în loc să-l lanseze sub forma unei aplicaţii native, Facebook şi-a lansat serviciul de streaming pentru jocuri ca o aplicaţie web, disponibilă din browser la adresa fb.gg/play.

Facebook nu este unul din marii jucători pe piaţa de streaming pentru jocuri.

De altfel, spre deosebire de Microsoft, Google sau Amazon, care găzduiesc jocuri complexe, dezvoltate de studiouri de renume, în cadrul serviciului Facebook sunt disponibile jocuri simple, precum Solitaire sau jocuri cu bile, care pot fi găsite şi pe multe alte site-uri de jocuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇