Rusia impune purtarea măştii în unele locuri publice şi recomandă închiderea barurilor în timpul nopţii

Rusia impune purtarea măştii în unele locuri publice şi recomandă închiderea barurilor în timpul nopţii

Autorităţile ruse au dispus marţi purtarea măştii în anumite locuri publice şi le-au cerut autorităţilor regionale să ia în calcul închiderea barurilor şi a restaurantelor în timpul nopţii, după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Rusia, transmite Reuters.

Agenţia rusă pentru protecţia consumatorilor le-a transmis autorităţilor regionale să introducă obligativitatea purtării măştilor în parcări, lifturi, taxiuri şi transportul public. Unele oraşe, printre care capitala Moscova, au impus deja obligativitatea măştii în transportul public.

ADVERTISING

De asemenea, autorităţile de la Moscova au recomandat închiderea restaurantelor şi a barurilor între orele 23:00 şi 06:00.

În ultimele săptămâni în Rusia s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului cazurilor de COVID-19, ceea ce a determinat autorităţile să construiască spitale de campanie şi să ceară populaţiei să respecte strict măsurile de igienă şi de distanţare fizică.

ADVERTISING

Guvernul rus a precizat că nu vor fi reintroduse măsurile de carantină totală impuse în întreaga ţară în primăvara acestui an.

Până în prezent, Rusia a raportat 1.547.774 cazuri de COVID-19, ceea ce plasează această ţară pe locul patru în lume, după SUA, India şi Brazilia.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇