Zelenski: Ucraina e apărată de 700.000 de oameni

Zelenski: Ucraina e apărată de 700.000 de oameni

Președintele Volodimir Zelenski susţine că în acest pentru apărarea Ucrainei luptă 700.000 de oameni. El nu a precizat dacă acest număr include și forțele civile de apărare, oamenii înarmați pentru apărarea propriilor localități.

Înainte de război, numărul personalului militar în serviciu era plafonat oficial la 250.000 de oameni.

Zelenski a remarcat că pentru a rezista invaziei ruse pe scară largă, armata ucraineană avea nevoie de mai mult de 250.000 de militari, dintre care 120.000 care aveau experiență de luptă.

ADVERTISING

El a adăugat că numărul de trupe dislocate de Federația Rusă ar reprezenta o provocare pentru orice țară europeană.

„Din punct de vedere al cantității de forțe folosite de Federația Rusă, care a desfășurat totul – rezerve, mobilizare „tăcută” etc... Au relocat o mulțime de trupe... o sumă cu adevărat uriașă”, a spus președintele, la postul de televiziune Ucraina24.

„Dar chiar dacă am fi adăugat 100.000 de soldați (cum prevede un plan adoptat înainte de război - n.red.) – nu am fi fost capabili să oprim Rusia”, a insistat Zelenski, citat de New Voice of Ukraine.

ADVERTISING

„Acum avem 700.000. Deci ceea ce vedeți este rezultatul muncii a 700.000 de oameni care luptă și apără teritoriul nostru”, a spus preşedintele.

Ziua 88 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Pe de altă parte, Rusia e în nevoie acută de soldaţi şi pentru asta Parlamentul de la Moscova are de gând să adopte o lege care să scoată limita de vârstă pentru angajarea în armată.

Duma a publicat recent pe site-ul propriu un proiect care prevede eliminarea tuturor limitelor de vârstă impuse serviciului militar contractual, ceea ce ar putea însemna că rușii peste 40 de ani se vor putea înrola în armată. De asemenea, străinilor peste 30 de ani li se va permite să se înroleze în armata Rusiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇