Rusia are mare nevoie de soldaţi şi va elimina vârsta maximă la înrolarea în armată

Rusia are mare nevoie de soldaţi şi va elimina vârsta maximă la înrolarea în armată

Rusia e în nevoie acută de soldaţi şi pentru asta Parlamentul de la Moscova are de gând să adopte o lege care să scoată limita de vârstă pentru angajarea în armată.

Duma a publicat pe site-ul propriu un proiect care prevede eliminarea tuturor limitelor de vârstă impuse serviciului militar contractual, ceea ce ar putea însemna că rușii peste 40 de ani se vor putea înrola în armată, transmite The Guardian.

De asemenea, străinilor peste 30 de ani li se va permite să se înroleze în armata Rusiei.

"Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști de mare profesionalism. Experiența arată că specialiştii se formează la 40 - 45 de ani"", se arată pe site-ul Dumei.

ADVERTISING

Pe de altă parte, în Rusia au avut loc recent atacuri cu cocktailuri Molotov asupra comisariatelor militare, cel mai probabil în semn de protest faţă de mobilizarea mascată, a transmis Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a conflictului.

În plus, există multe rapoarte privind moralul slab în cadrul forţelor ruse de la începutul războiului, unii şi-au abandonat echipamentul şi au fugit de pe câmpul de luptă, iar alţii au refuzat să lupte sau chiar au lansat acţiuni legale împotriva trimiterii lor în Ucraina.

ADVERTISING

Ziua 86 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇