Un soldat rus spune că armata lui Putin a pierdut în Ucraina mai multe vieți decât în 4 ani de lupte în Cecenia

Un soldat rus spune că armata lui Putin a pierdut în Ucraina mai multe vieți decât în 4 ani de lupte în Cecenia

Forțele ruse au pierdut mai multe vieți în Ucraina decât în patru ani de lupte în Cecenia, a spus un soldat rus într-o înregistrare audio despre care Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) susține că este o comunicare interceptată între soldat și prietenul său.

CNN precizează că nu a putut verifica autenticitatea înregistrării. SBU nu a oferit detalii suplimentare despre soldat sau despre modul în care a fost interceptat.

În înregistrare, soldatul rus și-a exprimat nemulțumirea că membrii de elită ai RosGvardia, Gărda Națională a lui Putin, și OMON, Forța Specială de Poliție, au părăsit Ucraina.

ADVERTISING

„Toți acești luptători „al naibii de minunați” pe care i-am avut, toți s-au retras, au fugit în Rusia și au refuzat să meargă mai departe”, a spus el.

Ziua 70 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

„Nici unitățile inamice de elită nu suportă presiunea apărătorilor ucraineni”, a transmis SBU, într-o declarație pe rețelele de socializare.

Numărul exact al trupelor ruse care au fost ucise în Ucraina rămâne neclar. Oficialii NATO au susținut în martie că până la 15.000 de militari au murit în lupte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul rus nu a oferit informații. Cu toate acestea, la mijlocul lunii martie, tabloidul rus Komsomolskaya Pravda a publicat – apoi a șters imediat – un raport conform căruia Ministerul rus al Apărării a înregistrat 9.861 de morți în timpul războiului.

Ucrainenii spun că de fapt ar fi aproape 25.000 de militari ruşi scoşi din luptă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇