Primul soldat rus judecat în Ucraina pentru crime de război a pledat vinovat

Primul soldat rus judecat în Ucraina pentru crime de război a pledat vinovat

Vadim Șișimarin, primul soldat rus judecat în Ucraina pentru crime de război, a pledat vinovat pentru uciderea unui civil neînarmat.

Soldatul în vârstă de 21 de ani este acuzat de crimă de război și crimă cu premeditare. Procesul său a început, miercuri, la tribunalul Solomianski din Kiev.

Șișimarin a fost identificat în urma imaginilor camerelor de supraveghere în care se vede cum ucide un bărbat de 62 de ani, pe 28 februarie, în satul Chupakhivka din nord-estul Ucrainei.

El a răspuns simplu cu „da” când a fost întrebat în instanță dacă este vinovat de crima imputată, potrivit The Guardian.

ADVERTISING

Ziua 84 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Procuratura ucraineană a spus că Șișimarin, un sergent original din regiunea siberiană Irkuțk, întâi a tras, împreună cu alți 4 soldați ruși, asupra unei mașini civile, pe care ulterior au furat-o, pentru a fugi după ce grupul din care făceau parte fusese atacat de forțele ucrainene.

Ei au condus până în satul Chupakhivka, unde au văzut un bărbat de 62 de ani care mergea pe bicicletă, vorbind la telefon. Șișiman a primit ordin de la superiorul său din acel grup să-l omoare pe bărbat, pentru ca el să nu-i raporteze și să le dea de gol poziția.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sergentul s-a executat și a tras cu Kalașnikovul său mai multe focuri, nimerindu-l în cap.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇