Anchetă pentru crime de război în Ucraina: 40 de suspecți și 11.000 de cazuri până acum

Anchetă pentru crime de război în Ucraina: 40 de suspecți și 11.000 de cazuri până acum

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunţat că Ucraina, unde a început investigarea crimelor de război, are deja 40 de suspecți și 11.000 de cazuri şi că se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în perioada următoare.

„Sunt încrezătoare că în viitorul apropiat vom vedea și alte cazuri trimise către instanțe şi făptașii aduşi în fața judecătorilor. Ne vom asigura că aceste cazuri vor ajunge la finalul lor logic”, a scris pe Twitter Irina Venediktova.

Miercuri, Venediktova a anunţat că un militar rus de 21 de ani capturat în Ucraina va fi primul reprezentant al forţelor armate ruse care va fi judecat pe teritoriul ucrainean.

ADVERTISING

Vadim Şişimarin, comandantul unui grup din cadrul unităţii 32010 a Diviziei a 4-a de blindate de gardă Kantemirovskaia, din regiunea Moscova, va fi trimis pe banca acuzaţilor pentru presupusa ucidere a unui bărbat neînarmat care mergea pe bicicletă pe marginea unui drum în localitatea Ciupohovka din regiunea Sumî aflată în nord-estul Ucrainei.

Consiliul pentru drepturile omului al ONU a adoptat o rezoluție pentru a investiga presupusele abuzuri comise de trupele ruse în părți din Ucraina aflate anterior sub controlul acestora, în vederea tragerii la răspundere a celor responsabili.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC) a aprobat pe 12 mai o rezoluție pentru investigarea presupuselor abuzuri comise de trupele rusești în zone ocupate din Ucraina. Soldaţii rusi sunt acuzaţi de atrocităţi ca tortură, execuții și violență sexuală.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇