Cum explică propaganda rusă forța armatei Ucrainei: Folosesc magia neagră

Cum explică propaganda rusă forța armatei Ucrainei: Folosesc magia neagră

Ziua Victoriei e tot mai aproape, dar armata lui Putin tot nu reușește un câștig semnificativ în Ucraina.

Însă propaganda Kremlinului lucrează neobosită și cel mai recent scenariu oferă o explicație halucinantă pentru rezistența și vitejia ucrainenilor: magia neagră.

Agenția rusă de stat Ria Novosti a publicat miercuri imagini cu niște simboluri despre care susține că au fost găsite într-o bază militară părăsită de soldații ucraineni din Trekizbenka, în regiunea Lugansk.

Și spune despre ele nici mai mult, nici mai puțin că ar fi sigilii satanice ce demonstrează că ucrainenii folosesc magia neagră în război.

ADVERTISING

Rușii spun că acest sigiliu satanic i-ar fi conectat pe soldații ucraineni cu o forță întunecată foarte puternică. Atât el, cât și alte simboluri desenate pe pereți ar fi fost făcute cu sânge.

„Discipoli ai forțelor supranaturale au făcut ceremonii folosind simboluri scrise cu sânge pentru a le oferi armelor mai multă forță, să producă distrugeri mai mari când își ating țintele”, scrie agenția rusă, părând că vorbește mai degrabă despre un joc video decât despre realitate.

Ba chiar au cerut părerea unui specialist în semiotică și filosofie, Ekaterina Dais, care le-a declarat că simbolul pictat cu vopsea neagră este „un sigiliu magic al forțelor întunecate ce combină simboluri anarhiste, fasciste și de arme”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Este greu de spus exact ce înseamnă, dar în el puteți vedea simboluri inversate ale anarhiei, o parte a siglei trupelor SS, runa zig, și litera ebraică zain, scrisă în germană, care înseamnă sabie sau armă. Probabil că prin vraja asta au vrut să-și întărească armele sau să ceară mai multe arme”, spune Dais.

Ea mai susține că ce-l dă de gol că ar fi ceva supranatural e că autorul pare să-l fi desenat dintr-o singură mișcare, fără să ridice mâna între simboluri.

Ria Novosti mai scrie că rușii au găsit într-unul dintre birouri și un comunicat al forțelor ucrainene despre pierderile din Donbas, care avea sânge pe el, deși nu erau urme de sânge în altă parte. Iar asta, spune agenția Kremlinului, ar fi o altă dovadă a folosirii magiei negre.

ADVERTISING

Ziua 70 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇