Ambasada Rusiei din București, propagandă violentă, proteste și sinucideri

În ultimele zile, diplomații Moscovei desfășoară la București acțiuni de provocare și propagandă, în timp ce reprezentanți ai opiniei publice protestează pașnic.
Ambasada Rusiei din București, propagandă violentă, proteste și sinucideri

Ambasada Rusiei din București a devenit în ultimele zile scena mai multor proteste și evenimente care arată cât de afectată este opinia publică din România de invadarea Ucrainei de către trupele Kremlinului.

În fața clădirii, reprezentanții diplomației de la Moscova au montat un panou pe care sunt reprezentate imagini șocante cu așa zise “atrocități comise de ucraineni în regiunea Donbas”. 

Nicio sursă independentă nu a confirmat autenticitatea acestora, mai ales că regiunea se află sub controlul Rusiei din 2014.

PanouAmbasada
Panou propagandistic montat de reprezentanții Rusiei la București în care prezintă „ororile comise de ucraineni” în Donbas, o regiune controlată de Kremlin din 2014 – Foto: Spotmedia.ro

Marți, în fața acestui panou propagandistic, a avut loc un protest al mamelor din Ucraina, refugiate în România, care au scris “Stop, WAR!” din încălțăminte pentru copii, pe trotuarul din fața ambasadei.

ADVERTISING

Conștientizarea ororilor produse de război

La manifestație au participat în jur de 100 de persoane, în marea lor majoritate femei din Ucraina.

“Acest protest a avut ca scop conștientizarea ororilor produse de război și a fost un mesaj transmis către cetățenii ruși, care, atâta timp cât nu se disociază de crimele militarilor Moscovei din Ucraina, sunt la fel de vinovați ca și autorii lor”, a declarat Ionuț Stoica, unul dintre participanți, pentru Spotmedia.ro.

ProtesteUcraina
În jur de o sută de mame din Ucraina au protestat în fața ambasadei Rusiei din București la adresa crimelor de război făcute de militarii ruși - Foto: Spotmedia.ro

De la începutul războiului, peste 160 de copii și-au pierdut viața, conform datelor publicate de autoritățile de la Kiev, iar 4,2 milioane de cetățeni ucraineni, în majoritate femei și copii, au trecut granița în căutare de adăpost.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În dimineața zilei de miercuri, 6 aprilie, un automobil a intrat în porțile Ambasadei Rusiei la București. Șoferul s-a autoincendiat, pierzându-și viața în urma impactului.

Decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina a produs multă tensiune în țările din jur, opinia publică fiind afectată de ororile războiului. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇