Detalii de la procurori despre incidentul de la ambasada Rusiei: Şoferul a intrat cu maşina în gard, apoi şi-a dat foc. Nu se pune problema de atentat

Detalii de la procurori despre incidentul de la ambasada Rusiei: Şoferul a intrat cu maşina în gard, apoi şi-a dat foc. Nu se pune problema de atentat

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, care anchetează incidentul din această dimineaţă de la ambasada Rusiei, a dat câteva detalii presei despre cum s-au petrecut lucrurile.

„Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porţilor cu maşina, urmată de incendiere în propriul autoturism”, a explicat procurorul.

Şoferul a aprins un dispozitiv şi s-a autoincendiat, a adăugat sursa citată.

”La cercetarea la faţa locului, în interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. Nu aş putea spune cantitatea. Erau mai multe recipiente cu vopseluri”, a declarat procurorul.

ADVERTISING

Întrebat dacă acest gest extrem poate avea vreo legătură cu războiul din Ucraina, în care este implicată Rusia, procurorul a replicat: "Nu există elemente concrete, nu putem afirma că acest gest ar avea legătură cu altceva decât circumstanţe personale".

Pe de altă parte, Rusia spune că incidentul de la ambasada de la București este un ”act terorist” și face anchetă.

În aceste momente, jandarmii care erau la ambasadă sunt audiaţi, pentru a afla exact cum s-au petrecut lucrurile.

În plus, medicii îi fac autopsie şoferului carbonizat pentru a confirma identitatea victimei.

ADVERTISING

Anchetatorii verifică bărbatul a lăsat vreun bilet acasă sau rudelor care să justifice gestul extrem.

Vă amintim că miercuri în zori un autovehicul a intrat în porţile ambasadei Rusiei de la Bucureşti. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit.

Surse citate de televiziunile de știri spun că maşina implicată în incident era înmatriculată în România. La volan se afla însă fiul proprietarului, Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în procesele de divorț. Bogdan Drăghici a fost condamnat, marți, în primă instanță la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat că şi-a abuzat fiica.

ADVERTISING

"Şi eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toţi ucraineni, până când se va sfârşi definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire! (…)

Este atât de trist că lumea democratică nu reacţionează prompt şi ferm, pentru a reinstaura pacea, pentru a-l pedepsi rapid pe dictatorul însetat de sânge nevinovat, pentru a arăta că există solidaritate umană, pentru a demonstra că ultimul război mondial nu mai poate avea loc şi că planeta asta nu poate fi distrusă de oameni, pentru că ororile istoriei nu mai pot fi repetate", a scris Bogdan Drăghici, în ultima sa postare pe Facebook.

Procurorul nu a dorit să comenteze aceste informaţii până nu există o confirmare clară a identităţii victimei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇