Un comisar-șef din Poliția București s-a pensionat brusc, la doar 47 de ani, după dezvăluirile Emiliei Șercan

Un comisar-șef din Poliția București s-a pensionat brusc, la doar 47 de ani, după dezvăluirile Emiliei Șercan

Șeful Serviciului de Investigații Criminale din Poliția București, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, s-a pensionat subit la 47 de ani, la scurt timp după ce Emilia Șercan a depus o probă care s-a scurs rapid pe Internet, generând un uriaș scandal și anchete pe mai multe niveluri.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook.

”Șeful Serviciului de Investigații Criminale, comisarul-șef Gabriel Șchiopu, s-a pensionat subit de la 1 martie 2022. Domnul Șchiopu are 47 de ani. Domnul Șchiopu a condus Serviciul de Investigații Criminale (SIC) până pe 28 februarie 2022, acolo unde eu am depus o probă care s-a scurs în câteva ore pe internet”, a scris pe Facebook Emilia Șercan.

ADVERTISING

Aceasta face o scurtă cronologie a evenimentelor care s-au soldat cu formularea mai multor plângeri penale din cauza kompromat-ului la care a fost supusă după investigația privind plagiatul lui Nicolae Ciucă, iar concluzia ei, evident ironică, este ”A dracului coincidență!”.

Pe data de 21 martie la ora 22:42 – când cazul meu încă nu era public – îi scriam Monei Dîrțu că înainte cu o săptămână...

Publicată de Emilia Sercan pe Marţi, 5 aprilie 2022

În plus, aceasta mai dezvăluie că mai multe surse din Poliția Capitalei i-au spus că demisia lui Șchiopu de la SIC "Ne-a surprins pe toți".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Emilia Șercan acuză autorităţile că au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva ei, după ce a scris despre plagiatul lui Ciucă, iar acum încearcă să muşamalizeze totul. În paralel, un val de solidaritate cu ea s-a înregistrat în spașiul public.

Nu este pentru prima oară când este vizată de acțiuni de șantaj, doi foști șefi ai Academiei de Poliție fiind condamnați la închisoare cu suspendare şi daune morale substanţiale.

Conform B1TV, informația privind pensionarea subită a lui Șchipu a fost confirmată inclusiv de Biroul de Presă Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

ADVERTISING

În plus, Șchiopu ar fi fost vizat și de acuzații mai vechi, printre care și unele legate de falsificarea unui document secret, pe care l-ar fi pierdut. Atunci vinovată a fost scoasă o secretară, iar Șchiopu a fost mutat pe un alt post. Ancheta care s-a deschis nu a condus la niciun rezultat public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇