Parchetul General vine cu precizări despre cazul Emiliei Şercan

Parchetul General vine cu precizări despre cazul Emiliei Şercan

Parchetul General a transmis, marţi, precizări, cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan, explicând că procurorul general, Gabriela Scutea, a formulat încă din 9 martie îndrumări scrise care au urmărit să dinamizeze administrarea probelor, fără a afecta independenţa procurorului de caz.

”Referitor la suspiciunea unei divulgări a informaţiilor nepublice, sesizată de către doamna Emilia Şercan, jurnalist, menționăm că legea prevede posibilitatea procurorului ierarhic superior de a transmite dispoziţii scrise procurorului subordonat.

ADVERTISING

În acest sens, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a formulat, la data de 09.03.2022, îndrumări scrise către parchetul care supraveghea cercetările (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4) în dosarul penal deschis ca urmare a plângerii formulate de doamna Emilia Şercan.

Aceste îndrumări, fără a afecta independenţa procurorului de caz, au urmărit să dinamizeze administrarea probelor şi să reflecte rolul activ al organelor de urmărire penală pentru aflarea adevărului”, a transmis Parchetul General, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, instituţia precizează că s-a impus verificarea competenţei şi declinarea dosarului către Parchetul Curţii de Apel.

”A fost semnalată procurorului necesitatea verificării competenței, aspect care a determinat declinarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și, ulterior, preluarea cercetărilor, la 31.03.2022, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București”, se mai arată în comunicat.

PRECIZĂRI Având în vedere interesul manifestat de mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul...

Publicată de Ministerul Public pe Marţi, 5 aprilie 2022

Precizările vin ca urmare a faptului că Emilia Şercan a acuzat autorităţile că au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva ei, după ce a scris despre plagiatul lui Ciucă, iar acum încearcă să muşamalizeze totul.

ADVERTISING

Marți a venit o primă reacţie de la Guvern în acest caz, iar la Parlament s-a anunțat că se face o dezbatere.

Peste 160 de profesori universitari, jurnaliști, studenți, cercetători, oameni de cultura, reprezentanți ai societății civile, din țară și din străinătate și-au exprimat solidaritatea cu Emilia Șercan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇