Zelenski spune că rușii folosesc foamea ca armă împotriva ucrainenilor și critică Occidentul

Zelenski spune că rușii folosesc foamea ca armă împotriva ucrainenilor și critică Occidentul

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că Rusia creează în mod deliberat o criză alimentară și folosește foamea drept „armă”.

Într-un discurs în fața Parlamentului irlandez, el a atacat Occidentul pentru că nu a întreprins acțiuni mai puternice împotriva Rusiei, scrie Sky News.

Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe liderii politici ai Irlandei să convingă alte națiuni UE să introducă sancțiuni mai dure.

„Nu pot tolera nicio nehotărâre”, a spus liderul ucrainean, cerând sancțiuni „mai dure”.

Zelenski a acuzat, de asemenea, unii lideri politici și oameni de afaceri că nu consideră crimele de război la fel de grave precum pierderile financiare și continuă să importe gaz și petrol din Rusia.

ADVERTISING

Ziua 42 de război - desfăşurarea evenimentelor

Cetățenii din orașele ucrainene asediate și cei aflați sub ocupația rusă se luptă cu lipsa hranei și a apei.

Cel mai recent raport al Ministerului Apărării din Regatul Unit arată că bombardamentele continuă în orașul Mariupol. „Situația se înrăutățește”, a adăugat ministerul.

Majoritatea celor 160.000 de rezidenți rămași în oraș nu au lumină, medicamente, căldură sau apă. Forțele ruse au împiedicat accesul umanitar, pentru a face presiuni asupra ucrainenilor să se predea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe măsură ce situația din Ucraina devine din ce în ce mai disperată, Zelenski a devenit tot mai critic cu liderii occidentali despre care crede că nu au oferit suficient ajutor Ucrainei.

Marți, președintele Ucrainei a criticat şi pasivitatea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

"Unde este securitatea pe care ar trebui să o garanteze Consiliul de Securitate? Nu este acolo, deşi există Consiliul de Securitate. Unde este pacea? Unde sunt acele garanţii pe care trebuie să le ofere Naţiunile Unite?”, a întrebat Zelenski.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇