Situația din Mariupol e din ce în ce mai gravă: Sute de mii de oameni au rămas fără mâncare, copiii mor de deshidratare

Situația din Mariupol e din ce în ce mai gravă: Sute de mii de oameni au rămas fără mâncare, copiii mor de deshidratare

Situația din Mariupol este din ce în ce mai gravă: rușii bombardează fără încetare, chiar și mașinile cu civili care încearcă să părăsească orașul, sute de mii de oameni au rămas fără mâncare și fără apă, iar copiii mor din cauza deshidratării.

Deputatul ucrainean Dmitro Gurin a descris situația din orașul său natal, Mariupol, drept o „crimă de război”.

El a declarat pentru Sky News că „bombardamentele nu se opresc niciodată, împușcăturile nu se opresc niciodată. Acum sunt 300.000 de oameni în Mariupol fără mâncare”.

ADVERTISING

Potrivit deputatului, orașul este lipsit de facilități cheie, iar oamenii topesc zăpadă pentru a avea apă.

„Cred că este foarte greu de imaginat că în anul 2022 poate exista așa ceva”, a spus el.

Gurin a precizat că în momentul de față este „foarte pesimist” în ceea ce privește o rezolvare pe cale diplomatică a situației, spunând că orice acord cu Vladimir Putin ar valora „mai puțin decât hârtia pe care a fost scris”.

Război în Ucraina, Ziua 27 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Copiii mor din cauza deshidratării

Victoria, o tânără în vârstă de 27 de ani, care a reușit să fugă din Mariupol într-un sat aflat la aproximativ 20 km distanță, a povestit pentru BBC că orașul este distrus.

ADVERTISING

„Orașul meu este complet distrus. Oamenii stau în subsoluri, dar nici ele nu mai sunt sigure. Rușii bombardează neîncetat”, a spus ea, cu vocea tremurândă.

Tânăra povestește că mulți oameni nu au acces la hrană și apă.

"Trei copii au murit de deshidratare. Este secolul 21 și copiii mor din cauza deshidratării în orașul meu. Se moare și de foame", a mai afirmat Victoria.

Ea a adăugat că nu a reușit să-i ajute pe alți membri ai familiei sale să părăsească orașul, dar va rămâne în Ucraina pentru a-și salva rudele.

ADVERTISING

"Voi rămâne în Ucraina și voi încerca să-mi salvez familia din Mariupol. Mariupol este viața mea, nu înțeleg de ce trebuie să părăsesc orașul meu, țara mea, din cauza Rusiei", a mai spus Victoria.

Rușii au dat duminică ultimatum Ucrainei pentru predarea orașului Mariupol până luni dimineaţa, dar vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk a declarat că nu va exista așa ceva.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇