Rușii dau ultimatum Ucrainei pentru predarea orașului Mariupol și admit că este o catastrofă umanitară teribilă acolo

Rușii dau ultimatum Ucrainei pentru predarea orașului Mariupol și admit că este o catastrofă umanitară teribilă acolo

Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de luni, 21 martie, să predea orașul Mariupol, apoi, între orele 10 și 12, ora Moscovei, vor fi deschise coridoare umanitare, garantând tuturor celor care vor ieși că nu vor fi uciși, a spus, duminică seara, generalul rus Mihail Mizintsev.

„Depuneți armele”, a transmis Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării.

Comentariile sale au fost făcute într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

ADVERTISING

S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă", a mai spus Mizintsev.

Politicieni ucraineni și occidentali și forțele de apărare au acuzat Rusia pentru catastrofa umanitară.

„Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol”, a adăugat liderul militar, precizând că luni, la ora 10:00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare pentru ieșirea din Mariupol.

Practic, de la 10.00 până la 12.00, se propune organizarea unei ieșiri din oraș a militarilor ucraineni și a mercenarilor străini fără arme, în acest caz fiindu-le garantată viața. Apoi ar trebui să urmeze trecerea convoaielor umanitare în oraș și evacuarea civililor.

ADVERTISING

Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie sunt invitați să însoțească această operațiune umanitară „pe teren”.

Ministerul Apărării face apel la Kiev să manifeste prudență și să desființeze instrucțiunile emise anterior care obligau rezistența din Mariupol să se sacrifice.

Ministerul Apărării insistă să primească un răspuns scris de la Kiev la propunerile făcute pe Mariupol înainte de ora 5 dimineața, relatează agenția rusă de presă RIA.

Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică.

ADVERTISING

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus ferm că Ucraina nu va accepta niciun termen de pace care să îi compromită integritatea teritorială.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇