Zelenski le-a vorbit rușilor în limba lor: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!

Zelenski le-a vorbit rușilor în limba lor: Protestaţi! Ripostaţi! Fugiţi! Sau predaţi-vă ucrainenilor!

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în limba rusă, către populaţia Rusiei după ordinul de mobilizare parţială, spunându-le să protesteze, să riposteze, să fugă sau să se predea ucrainenilor, întrucât acestea sunt opţiunile pentru a supravieţui.

El a avut un mesaj şi pentru mamele ruse, cărora le-a explicat că fiii demnitarilor nu vor merge la război.

”Cei care iau decizii în ţara voastră au grijă de copiii lor. Şi nici măcar nu îi înmormântează pe ai voştri”, a afirmat preşedintele ucrainean.

ADVERTISING

”În oraşele Rusiei au avut loc proteste faţă de mobilizare – deşi nu masive, dar au avut loc. Şi au loc. Şi acesta este un semnal. Nu numai la Moscova şi Sankt Petersburg. Cunoaştem adevărata stare de spirit din regiunile Rusiei. Vedem că oamenii din Daghestan, din Buriatia, din alte republici naţionale şi regiuni ale Rusiei înţeleg că au fost pur şi simplu aruncaţi. Aruncaţi la moarte.

De ce, de exemplu, cei din Daghestan sau oricine altcineva ar trebui să moară în regiunea Harkov sau lângă Doneţk? Pentru că o singură persoană din Rusia a decis aşa - pentru toţi cetăţenii Rusiei. Nu există alt motiv. Asta vrea el. Sunteţi deja complici la toate aceste crime, crime şi torturi asupra ucrainenilor. Pentru că aţi tăcut. Pentru că tăceţi”, li s-a adresat Zelenski ruşilor.

ADVERTISING

El le-a spus că acum este timpul să aleagă.

”Pentru bărbaţii din Rusia, aceasta este o alegere între a muri sau a trăi, între a deveni infirmi sau a rămâne sănătoşi. Pentru femeile din Rusia, opţiunea este să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii pentru totdeauna sau să încerce totuşi să îi protejeze de moarte, de război, de o singură persoană. Gândiţi-vă doar la numărul de oameni pe care vor să-i ia!”, a afirmat liderul de la Kiev.

Zelenski a precizat că se ştie cu certitudine că ordinele de încorporare pentru 300.000 de persoane au fost tipărite şi semnate în prealabil, chiar înainte de apariţia deciziei de mobilizare, lucru dovedit de serviciile de informaţii ucrainene, însă conducerea rusă se pregăteşte să ia până la un milion de oameni în armată.

ADVERTISING

Ziua 212. Încep referendumurile în regiunile controlate de ruși din Ucraina, Putin recrutează și studenți


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇