Putin amenință cu arme nucleare, Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse de UE Rusiei până la finele anului

Putin amenință cu arme nucleare, Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor impuse de UE Rusiei până la finele anului

Premierul naţionalist ungar Viktor Orban, care denunţă cu regularitate sancţiunile impuse de către Uniunea Europeană (UE) Rusiei din cauza războiului rus din Ucraina, vrea să obţină ridicarea acestor sancţiuni până în decembrie, relatează AFP.

Liderul populist i-a îndemnat pe membrii Partidului său Fidesz, la o reuniune a formaţiunii, ”să facă tot posibilul pentru a se asigura că Europa ridică sancţiunile cel mai târziu înainte de sfârşitul anului”.

Viktor Orban, care a strâns legăturile cu Kremlinul în această perioadă, susține că majorările susținute ale prețurilor la energie sunt din cauza sancțiunilor impuse de UE.

ADVERTISING

Cererea lui Viktor Orban vine numai la o zi după discursul lui Vladimir Putin în care a acuzat SUA și UE că împing războiul pe teritoriul rus și a făcut amenințări nucleare, lăudându-se că are arme de distrugere în masă mult mai moderne decât ale Occidentului.

Ziua 210, în care Putin a decis ca 300.000 de oameni să devină criminali sau să moară. Rușii protestează, el îi elogiază pe Lenin și Stalin

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇