Londra a pus în pericol viața a peste 250 de afgani, din cauza unui mail trimis greșit

Londra a pus în pericol viața a peste 250 de afgani, din cauza unui mail trimis greșit

Viața a peste 250 de afgani care au lucrat pentru forțele militare britanice a fost pusă în pericol, după ce Ministerul al Apărării de la Londra a trimis un mail eronat.

Mai exact, a fost trimis un singur mail către toate persoanele şi fiecare a putut vedea adresele și fotografiile celorlalți, scrie The Guardian.

Ministerul a declarat că a contactat persoanele afectate și le-a oferit sfaturi despre cum să gestioneze potențialele riscuri.

Mulți dintre afganii care au lucrat cu forțele armate occidentale se ascund de talibani, care au preluat puterea în august.

ADVERTISING

În timp ce peste 17.000 de persoane au fost salvate de Marea Britanie, cea mai mare misiune de evacuare de după Al Doilea Război Mondial, scenele haotice de pe aeroportul din Kabul au arătat că mulți dintre cei care au ajutat trupele britanice au rămas încă acolo.

Autoritățile i-au asigurat însă că fac tot posibilul pentru a-i aduce în siguranță în Marea Britanie.

„Această greșeală ne-ar putea costa viața, în special a celor care sunt încă în Afganistan. Unii nu au observat greșeala și au răspuns deja la toate mailurile și au explicat situația lor, ceea ce este foarte periculos.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mailul conține fotografiile fiecăruia de profil și detaliile de contact”, a explicat unul dintre afganii care au lucrat pentru forțele armate britanice.

Ben Wallace, secretarul Apărării, a declarat pentru BBC că eroarea este „inacceptabilă”.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇