Veneţia e toată sub ape. Sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor nu a funcţionat

Veneţia e toată sub ape. Sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor nu a funcţionat

Unele dintre cele mai cunoscute zone din oraşul italian Veneţia se aflau marţi sub ape, în condiţiile în care sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor nu s-a activat, iar furtunile au continuat să lovească zone întinse din Italia.

Nivelul apelor a atins o maximă de 138 de centimetri marţi după-amiază, potrivit autorităţilor locale, iar Piaţa San Marco era acoperită de ape.

Primarul Luigi Brugnaro a anunţat pe Twitter că sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor, MOSE, nu era operaţional marţi seara, însă se depuneau eforturi pentru activarea acestuia, relatează dpa.

ADVERTISING



Sistemul a fost pentru prima dată activat la începutul acestui an şi nu era clar de ce MOSE nu funcţiona marţi. Primarul Luigi Brugnaro i-a lăudat eficienţa duminică, în urma ploilor torenţiale căzute în oraş.

Veneţia este vizată de un nivel de alertă portocalie, în condiţiile în care serviciile meteorologice prezic că nivelul apelor ar putea atinge 135 de centimetri joi şi 140 de centimetri vineri.

Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto, a spus că valoarea pagubelor s-ar putea ridica la 500 de milioane de euro.

Riscul alunecărilor de teren şi al avalanşelor rămâne ridicat în urma ploilor abundente şi ninsorilor care au afectat Italia, regiuni din Tirolul de Sud aflându-se la al doilea cel mai înalt nivel de risc, au precizat marţi autorităţile.

Provincia Bolzano din Tirolul de Sud este una dintre cele două regiuni în care urmează să fie instituit miercuri cel mai înalt nivel de alertă, roşu. Cealaltă regiune vizată este Campania, în sud, au afirmat oficiali ai serviciilor de urgenţă.

Şcolile din regiunea Friuli Venezia-Giulia, nord-est, urmau să fie închise miercuri, din cauza riscului de avalanşe, în condiţiile în care nivelul de alertă a fost ridicat la portocaliu.

ADVERTISING

Veneţia reduce numărul de locuri în gondole din cauza turiştilor supraponderali: E periculos să înaintezi cu jumătate de tonă mobilă la bord

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇