Vaccinare fictivă în Dolj: 6 persoane au fost reținute, inclusiv un medic

Vaccinare fictivă în Dolj: 6 persoane au fost reținute, inclusiv un medic

O femeie de 44 de ani, medic, şi cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 56 de ani au fost reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive din judeţul Dolj, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În acest dosar, poliţiştii au făcut 36 de percheziţii domiciliare.

“Din cercetările efectuate, a reieşit că, în perioada mai 2021 - prezent, femeia de 44 de ani, din comuna Seaca de Câmp, în calitate de medic, ar fi înregistrat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, mai multe persoane din judeţul Dolj, ca fiind vaccinate, deşi în realitate acest lucru nu s-a realizat.

ADVERTISING

De asemenea, în urma probelor administrate, au fost identificate persoane care ar fi instigat-o pe femeia în cauză ca, prin prisma calităţii deţinute, să introducă în sistemul informatic Registrul Electronic National al Vaccinărilor date informatice necorespunzătoare adevărului cu privire la imunizarea prin vaccinare împotriva virsului SARS-Cov 2, având ca urmare eliberarea unor adeverinţe de vaccinare nereale”, a transmis IPJ Dolj.

17 persoane au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri, iar şase dintre acestea au fost reţinute de poliţişti, pentru 24 de ore.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acestea urmează să fie prezentate, joi, Judecătoriei Calafat, cu propunere de arestare preventivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇