Vaccinare la chiuvetă. Percheziţii în Bihor și Satu Mare, unde s-ar fi eliberat peste 2.000 de certificate false

Vaccinare la chiuvetă. Percheziţii în Bihor și Satu Mare, unde s-ar fi eliberat peste 2.000 de certificate false

Mai multe percheziţii au loc, marți, în județele Bihor și Satu Mare.

Procurorii au descins la 13 adrese într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă, în care ar fi fost emise peste 2.000 de certificate false.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Oradea fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare antiCovid, anunță DNA.

Se fac percheziții domiciliare în 13 locații, situate în județele Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Conform unor surse din anchetă, instituția vizată este un centru de vaccinare din Vama Petea. Este vorba despre emiterea a peste 2.000 de certificate false.

Între persoanele vizate de percheziţii se numără o asistentă medicală de la DSP Bihor. Anchetatorii au descins în locuinţa acesteia din Oradea. Se pare că femeia era implicată în reţeaua de eliberare a certificatelor false Covid, scrie ziarul local Ebihoreanul.

În ultimele luni au avut loc percheziții în mai multe județe din țară privind vaccinarea fictivă. Vezi analiza Românul „descurcăreț” devine o amenințare la adresa sănătății publice europene


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇