Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de "vaccinare la chiuvetă", în care e implicat şi un medic

Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de "vaccinare la chiuvetă", în care e implicat şi un medic

Poliţiştii din Timiş au făcut percheziţii, miercuri dimineaţa, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care oferea certificate de vaccinare împotriva COVID-19, fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat, aşa-numita „vaccinare la chiuvetă”.

Cercetările au început în urmă cu mai multe luni, când unul dintre cei care a primit un certificat de vaccinare, fără să fi fost imunizat vreodată, a ajuns în spital în stare gravă.  

Miercuri, poliţiştii au descins la o adresă de lângă Timişoara, la alte trei din Drobeta Turnu Severin şi două din judeţul Gorj.  

Certificatele false au ajuns în toată țara

Printre cei ridicaţi pentru audieri se numără şi un medic din judeţul Mehedinţi. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în Registrul de vaccinare, fără că aceştia să fi fost imunizaţi.

Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă, în loc să le fie administrate oamenilor.  

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi realizat câteva zeci de "imunizări" false unor oameni din întreaga ţară.  

Poliţiştii au descins atât la cabinetul medicului, cât şi la locuinţa acestuia din judeţul Mehedinţi.  

Medicul avea și un intermediar

În Timiş, lângă Timişoara, la Giarmata Vii, anchetatorii au percheziţionat locuinţa unui bărbat bănuit că ar face parte din gruparea medicului mehedinţean şi care ar fi ajutat la găsirea unor clienţi care să plătească pentru certificatul verde COVID.  

"În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, transmite IPJ Timiş, într-un comunicat de presă.  

Audierile vor fi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇