Ungaria sfidează decizia UE și nu vrea să antreneze soldați ucraineni

Ungaria sfidează decizia UE și nu vrea să antreneze soldați ucraineni

Ungaria refuză să efectueze o misiune de antrenament pentru militarii ucraineni, ignorând astfel o decizie luată la nivelul Uniunii Europene.

Miniștrii de Externe ai UE au decis în timpul întâlnirii de la Luxemburg să desfășoare o misiune de pregătire a militarilor ucraineni, dar Ungaria nu consideră că este o idee bună și nu va lua parte la ea, a declarat ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit TASS.

„A fost luată decizia ca UE să efectueze o misiune de pregătire a soldaților armatei ucrainene”, a spus Szijjarto, adăugând că Ungaria nu a susținut această iniţiativă.

ADVERTISING

”Ungaria nu se consideră obligată de această decizie, ceea ce este permis, conform legii UE. Nu vom participa la această misiune de antrenament și nu vom trimite instructori. Nu considerăm că este o idee bună, nici aceasta și nici altele care nu duc la o dezescaladare a conflictului ucrainean”, a spus Szijjarto.

Prin urmare, a explicat el, Ungaria „nu a fost de acord cu această misiune de instruire”.

Ministrul a mai menționat că Ungaria nu va suporta cheltuieli legate de această misiune de pregătire a armatei ucrainene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a reafirmat poziția guvernului ungar, care intenționează să nu permită ca țara să fie trasă în conflictul ucrainean.

„Scopul nostru este să asigurăm securitatea poporului maghiar”, a spus Szijjarto.

El s-a exprimat, de asemenea, în favoarea păstrării canalelor de comunicare cu Rusia și a soluționării conflictului ucrainean prin negocieri.

„Dacă închidem canalele de comunicare cu Rusia, atunci ne vom pierde chiar și speranța de pace”, a subliniat diplomatul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇