Soldaţii Ucrainei au ajuns în Marea Britanie pentru antrenament special. Vor fi 10.000 şi Londra a cumpărat AK-uri special pentru ei

Soldaţii Ucrainei au ajuns în Marea Britanie pentru antrenament special. Vor fi 10.000 şi Londra a cumpărat AK-uri special pentru ei

Un prim contingent de soldaţi ucraineni care urmează a fi instruiţi de trupele britanice pentru a-i ajuta în lupta împotriva Rusiei a ajuns în Regatul Unit.

Primul contingent din programul militar s-a întâlnit cu ministrul Ben Wallace, perioada de instruire urmând să dureze mai multe săptămâni, a anunţat Ministerul Apărării, citat de DPA.

În cadrul programului vor fi instruiţi până la 10.000 de ucraineni în următoarele luni.

„Acest nou program de instruire ambiţios este următoarea fază a sprijinului Regatului Unit pentru forţele armate din Ucraina în lupta lor împotriva agresiunii ruse”, a spus Ben Wallace.

„Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa, în contextul în care ei îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul lor la a-şi alege propriul viitor”, a adăugat ministrul Apărării.

În jur de 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest program, care se va derula în mai multe locaţii din nord-vestul, sud-vestul şi sud-estul Regatului Unit.

Instruirea le va asigura recruţilor militari cu puţină sau fără experienţă militară deprinderile necesare pentru a fi eficienţi pe linia frontului. Bazat pe instruirea de bază a soldatului britanic, cursul acoperă manipularea armelor, ajutorul de urgenţă pe câmpul de luptă, tactici de patrulare şi reguli de conduită în conflictele armate.

ADVERTISING

Având în vedere că timpul este scurt, recruții ucraineni sunt transformați în infanteriști într-un ritm mult mai rapid decât orice recrut britanic pe timp de pace.

În mod normal, soldaților din Marea Britanie le ia șase luni pentru a trece de antrenamentul de bază al infanteriei, dar ucrainenii sunt pregătiți să parcurgă cursul în câteva săptămâni.

Guvernul britanic a procurat şi arme de asalt AK pentru programul de instruire, ceea ce înseamnă că soldaţii ucraineni se pot antrena cu arme pe care le vor utiliza pe linia frontului.

De asemenea, Regatul Unit va dona haine şi echipament pentru a-i sprijini pe soldaţii ucraineni în instruirea lor şi în desfăşurarea lor în Ucraina.

ADVERTISING

Iată cele mai importante informaţii din ziua 136 de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇