Ungaria e dată în judecată de Comisia Europeană pentru legea împotriva homosexualilor

Ungaria e dată în judecată de Comisia Europeană pentru legea împotriva homosexualilor

Comisia Europeană a anunţat vineri că a sesizat Curtea de justiţie a Uniunii (CJUE) împotriva Ungariei pentru legea ungară ce restricţionează accesul minorilor la conţinuturi care au legătură cu homosexualitatea, lege considerată discriminatorie faţă de comunitatea LGBT+, relatează AFP, Reuters şi dpa.

„Comisia consideră că legea încalcă regulile pieţei interne, drepturile fundamentale ale persoanelor (în special ale celor LGBT+), precum şi (…) valorile UE”, se arată într-un comunicat al Comisiei.

ADVERTISING

Executivul european a sesizat CJUE și în legătură cu revocarea licenţei ultimului post independent de radio din Ungaria, Klubradio, se menţionează în comunicat.

Este o nouă etapă în procedurile de infringement lansate împotriva Ungariei, ce pot duce la o condamnare din partea CJUE, inclusiv sancţiuni financiare.

Legea adoptată de Budapesta în iunie anul trecut interzice "reprezentarea sau promovarea" homosexualităţii şi a schimbării de sex minorilor, ceea ce a suscitat reacţii de indignare, mai ales din partea liderilor europeni. În iulie 2021, Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu această lege.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Executivul UE a lansat o altă procedură de infringement, în iunie 2021, pentru cazul Klubradio.

Preocupările Comisiei Europene privind respectarea principiilor statului de drept în Ungaria blochează planul de redresare al Budapestei, ce prevede granturi de circa 7,2 miliarde de euro. Ungaria a fost din nou criticată în recentul raport al CE privind statul de drept în UE.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇