Ungaria amendează o companie, din cauza unei cărţi pentru copii, în care părinţii sunt homosexuali

Ungaria amendează o companie, din cauza unei cărţi pentru copii, în care părinţii sunt homosexuali

O companie de distribuţie din Ungaria a fost amendată miercuri pentru că nu a difuzat un avertisment cu privire la o carte pentru copii care se referea la părinţi homosexuali.

Sancțiunea a venit cu câteva ore înaintea intrării în vigoare a unei legi anti-LGBT controversate, transmite AFP.

Este vorba despre o traducere în maghiară a volumului ''Early One Morning'', scris de americanul Lawrence Schimel, a cărui acțiune se petrece în 1943 și în care apare o familie parentală LGBT. Mai exact, în carte apare un baiețel care are două mămici.

ADVERTISING

Cartea a fost publicată de ”Fundaţia pentru familii curcubeu”, o organizaţie neguvernamentală care apără drepturile persoanelor LGBT.

Dar firma de distribuţie, al cărei nume nu a fost dezvăluit presei, ar fi încălcat legea privind concurenţa loială, potrivit comisarului numit de guvern Richard Tarnai, şi a fost nevoită să plătească o amendă de 250.000 de forinţi (700 de euro).

''Familiile curcubeu sunt total normale. Sexualitatea părinţilor nu este un subiect de carte'', a scris pe Facebook editura care a publicat cartea.

ADVERTISING

Guvernul de la Budapesta susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Comisia Europeană a ameninţat miercuri cu lansarea unei proceduri de infringement contra Ungariei dacă aceasta nu îşi ''corectează'' acest nou act normativ.

În calitate de gardian al tratatelor UE, executivul comunitar poate lansa o procedură de încălcare a dreptului european (infringement - n.red.), ceea ce poate duce la sesizarea Curţii de Justiţie a UE şi ulterior la sancţiuni.

ADVERTISING

Citește mai multe despre legea anti-LGBTQI din Ungaria:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇